Gas Oksigen /O2 / Oxygen - UHP (Ultra High Purity) PT. Foxa Asa Energi

Update Terakhir
25-03-2023
Minimum Pembelian
1 unit
Dilihat Sebanyak
0 kali
Lokasi
DKI Jakarta - Jakarta Barat - Kembangan
Harga
Rp. 10.000.000
Bagikan
+ Penawaran

Spesifikasi Gas Oksigen /O2 / Oxygen - UHP (Ultra High Purity) PT. Foxa Asa Energi

Jual Gas Oksigen UHP/ HP ( Ultra High Purity / High Purity) [ o2/ Oxygen/ Oksigen] Kadar Oksigen UHP sampai 99.99998% dan kadar HP sampai 99.998% . Oksigen biasanya digunakan sebagai pengoksida, hanya fluorin mempunyai negatif elektron yang lebih tinggi. Oksigen juga digunakan sebagai bahan pengoksida dalam bahan api roket.
 
Oksigen juga penting untuk pernafasan dan digunakan dengan meluas dalam bidang perubatan. Oksigen juga digunakan dengan meluas di kawasan yang kurang oksigen seperti pendaki gunung, juruterbang yang membawa bekalan oksigen tambahan. Oksigen juga digunakan untuk pengimpalan dan dalam proses pembuatan besi dan metanol.
 
Oksigen mempunyai pengkhayalan sederhana dan digunakan sebagai bahan perangsang semenjak abad ke-19 lagi sehingga sekarang. Pada abad ke-19, oksigen bercampur dengan nitrus oksida dan digunakan sebagai ubat bius. Oksigen merupakan satu unsur penting tubuh manusia, bersama-sama dengan hidrogen, karbon dan nitrogen. Tetapi, oksigen merupakan satu-satunya unsur yang diperlu setiap minit. Kesemua proses penting, seperti pernafasan, peredaran, fungsi otak, penghadaman, penyingkiran bahan buangan, pertumbuhan sel dan tisu, serta pembiakan hanya berlaku apabila terdapat banyak oksigen. Oksigen merupakan sumber tenaga yang segera bagi kebanyakan proses metabolisme dalam sel dan tisu. Oksigen merupakan unsur terbanyak dalam kerak bumi, dianggarkan sebanyak 46.7% daripada mengikut berat. Oksigen merangkumi 87% daripada lautan ( sebagai H2O, dan 1% daripada udara Bumi ( sebagai O2, molekul oksigen, atau O3, ozon) .
 
Sebagian oksigen, terutama dalam logam, silika ( SiO44-) and karbonat ( CO32-) , mudah didapati dalam batu dan tanah. Air beku merupakan pepejal biasa di planet lain dan komet. Ais di Marikh terdiri daripada karbon dioksida beku. Sebatian oksigen didapati di merata Alam dan spektrum oksigen diperhatikan dalam cahaya bintang. Malah bintang tidak mampu menghasilkan cahaya tanpa oksigen.
Tampilkan Lebih Banyak

PT. Foxa Asa Energi

PT. Foxa Asa Energi adalah perusahaan yang bergerak di filling station gas industri, dan importir tabung/ cylinder gas bertekanan tinggi, kami melayani pengisian ulang oksigen ( o2) , nitrogen ( n2) , karbondioksida ( co2) , argon ( ar) , acetylene ( c2h2) , udara tekan, MIX GAS, amoniak, dry ice, elpiji ( agent) , dll. Kami juga melayani pemasangan/ instalasi pipa gas untuk industri atau rumah sakit, kami berpengalaman dalam pemasangan tangki liquid oksigen di banyak rumah sakit daerah jabotabek. Kami juga menyediakan oksigen medis
Tampilkan Lebih Banyak
EXCLUSIVE 3 Tahun
 
Ruko Permata Regency D 37 Jl. Haji Kelik, kel. Srengseng, kec. Kembangan, Jakarta barat, Kota Administrasi Jakarta Barat, DKI Jakarta - 11820, Indonesia
DKI Jakarta - Jakarta Barat
Login Terakhir 04-04-2023
08997912379
08997912379

Produk Lainnya


Rp. 10.000.000 / unit
PT. Foxa Asa Energi
Rp. 10.000.000 / unit
PT. Foxa Asa Energi
Rp. 50.000 / unit
PT. Foxa Asa Energi
Rp. 1 / Unit
PALLSCIENTIFIC
Rp. 1 / Unit
PALLSCIENTIFIC
Rp. 1 / Unit
PALLSCIENTIFIC